Merlot

Mosel Classic

Fra Trier til Koblenz. Eller fortsæt turen langs Rhinen ned til Mainz

På denne cykelferie langs Mosel i Tyskland følger du floden fra Trier til dens sammenløb med Rhinen i Koblenz. Som andre flodture er terrænet nemt, idet du cykler langs floden i dalen omkring den. Her er cykelsti hele vejen og for det meste bilfri. Det helt overordnede tema er vinen, der dyrkes på skråningerne ned mod floden. På både smuk og voldsom vis klynger vinstokkene sig til floden i dens mange krumninger og du har hele tiden vinmarker på begge sider af floden – faktisk helt frem til Koblenz. Byerne ligger tæt som perler på en snor med deres bindingsværk, brostensbelagte gader, deres borge og kirker. Scenen er sat for en fantastisk cykelrute – 250 km Radweg langs med Mosel. Slut turen i Koblenz, eller forlæng turen med yderlige to cykeldage og følg Rhinen ned til Mainz.

1. dag

Ankomst Trier

Trier regnes for Tysklands ældste by. I årene 259-274 var Trier hovedstad i hele den galliske del af Romerriget, og de mange ruiner fra Romertiden bevidner byens lange historie. Men først og fremmest er Trier dog en livsglad vinby ved Mosel floden. Her er mange gode restauranter, som er værd at skrive hjem om – vi er jo ikke så langt fra det franske køkken. Husk også at stikke hovedet ind i den smukke katedral med imponerende orgel.

2. dag

Rundtur fra Trier

49km 40min

Vi synes du skal have bifloden Saar med inden du begynder på Mosel. Derfor med tog ned til Mettlach og ad Saar Radweg tilbage forbi Saarburg med sin smukke Altstadt og borg. Du kommer forbi vinbyen Wiltinger og cykler videre op til Konz hvor Saar møder Mosel.

3. dag

Trier-Trittenheim/Neumagen-Dhron

40/45km

Cykl ud af Trier ud gennem den romerske port Porta Niagra. Straks du er ude af byen snævrer dalen in, men du bliver nede i bunden af dalen med udsigt til vinterrasserne. I Longuich ligger Villa Urbana, et typisk romersk trefløjet bygningsværk med badeanlæg i den ene fløj. Den ligger smukt omgivet af vinmarker og spredte løvtræer og med udsigt til de skrånende vinmarker på Mosels modsatte bred. Floden snor sig og der er nye udsigter hele vejen frem til den lille by Trittenheim. Nogle gæster bor i stedet i Neumagen Dhron som ligger 5 km længere fremme.

4. dag

Trittenheim/Neumagen-Dhron-Zell

65/60km

Du er i hjertet af den smukkeste del af Moseldalen. Du gør mange stop i de yndige byer på din rute. Bernkastel-Kues er den livligste af byerne og her kan du let bruge et par timer på at vandre rundt mellem bindingsværkshusene i de smalle gader. Herfra kan du til afveksling – og hvis etapen skønnes for lang – sejle på Mosel til f.eks. Traben-Trarbach og derved korte ruten af med 25 km. Sceneriet er lige så kønt ude fra skibet.

5. dag

Zell-Cochem

40km

Floden bugter sig videre og cykelstien gør det samme. Skråningerne her i særdeles stejle men du bliver nede ved floden hvor stien er flad. Bullay er en lille hyggelig by på vejen inden du kommer til Moselsløjfen Bremm (hvor floden bugter sig 180 grader). Vinmarkerne her, Bremmer Calmont, er op til 65 grader stejle, og den stejleste vinmark i Europa. Ruten er kort i dag, fordi du skal have tid til at nyde Cochem med sin charme og sit gamle slot oppe på skrænten.

6. dag

Cochem-Koblenz

50km

Floden er nu blevet ganske bredere, og du ser mange borge som et vidnesbyrd om den tid, da Tyskland bestod af fyrstendømmer i konstant bøvl med hverandre. Endelig når du Koblenz hvor Mosel og Rhinen mødes ved Deutsches Eck. Her slutter din cykeltur på Mosel Radweg.

7. dag

Koblenz

Turen langs Mosel slutter her i Koblenz. Efter morgenmaden hjemrejse. Eller du kan fortsætter din cykeltur et par dage endnu og cykle langs med Rhinen ned til Mainz…

7. dag

Ved forlængelse til Mainz: Koblenz-St Goar

OBS! Kun 2 gange om ugen. Se nedenfor

45km

I dag fortsætter du sydpå langs med Rhinen. Fremme ved Boppard slår floden et knæk på 180 grader. Denne største af Rhinens sløjfer (Schlingen) kan du se oppefra ved at tage stoleliften op til udsigtspunktet ”Vierseenblick”. Denne del af Rhindalen er smal og floden slynger og snor sig gennem landskabet frem til St Goar. Du bor denne nat på hotel helt ned til floden lige inden Sankt Goar. Hvis udsolgt her bor du i Oberwesel ca 7 km længere fremme.

8. dag

St Goar-Mainz

60km

Dagens første stop må være den sagnomspundne Loreley, en 132 meter høj og næsten lodret klippe, der knejser ved Rhinens østlige bred. På en landtange nedenfor klippen ses Loreley statuen. Videre ad Rhein Radweg til den hyggelig by Rüdesheim og så gennem vinmarker og kendte vinbyer som Eltville inden du når dagens mål, Mainz. Mainz er delstatens hovedstad og den største by i vinområdet Rheinhessen. Derfor har Mainz også fået tilnavnet: Tysklands vindronning. Det er en universitetsby og der er derfor et livligt centrum. Bybilledet er domineret af domkirken.

9. dag

Turen er slut

Efter morgenmaden hjem- eller viderereje. Bilister tager tilbage til Trier eller Koblenz og henter bilen. Fly-og toggæster tager hjem her fra Mainz.

Du kan som nævnt vælge at slutte turen i Koblenz. Vælger du at fortsætte forlænger du turen med yderlige to cykeldage og følger Rhinen ned til Mainz. Bemærk at det dog kun er muligt ved turstart/ankomst til Trier torsdag & fredag.

Henter Billede