Merlot

Donau–Skib & Cykling

Til lands og til vands fra Passau til Budapest

På dette cykelkrydstogt på Donau floden får du set Donaus løb fra Passau til Budapest og retur igen – uden at skulle skifte hotel hver dag. Du har fast base ombord på den store flodcruiser MS Primadonna. Med ombord er cykler til alle gæster, og hver dag går du på opdagelse på land med cyklen, mens skibet sejler samme vej op ad floden.

Cykelkrydstogt på Donau floden starter i Tysklands sydøstligste hjørne i byen Passau og ruten går via Linz til Wien og videre til Bratislava og Budapest. På turen er der lagt vægt på cyklingen og de planlagte daglige etaper er mellem 35-55 km. Man kan også vælge at blive ombord på skibet en eller flere dage.

MS Primadonna er en cruiseliner til flodsejlads der sejler under østrigsk flag – både kvalitet og sikkerhed er høj. Ombord er der restaurant, bar, stort soldæk, og jacuzzi – både udendørs og indendørs. Der er ialt 80 kahytter, alle udvendige og alle med eget bad og toilet, aircondition, garderobeskab, minibar og fjernsyn. På hoveddækket, Hauptdeck, er kahytterne ca. 11,5 m2 og har et stort vindue/koøje. Disse kahytter er indrettet med to enkeltsenge. På de to øverste dæk, Promenadendeck og Oberdeck, er kahytterne ca. 16 m2 og har egen balkon. Kahytterne her er indrettet med dobbeltsenge. Alle måltider er inkluderet, og tilberedes ombord.

1. dag

Ankomst til Passau

Dejlig by med Altstadt centrum beliggende ved sammenløb af de tre floder; Donau, Inn og Ilz. Ombordstigning på skibet mellem kl. 16-18.30. Ca. kl 19 kastes der anker og MS Primadonna begynder sin sejllads på Donau. Velkomstmiddag ombord mens der sejles mod Schlögen.

2. dag

Schlögen-Linz

56km

MS Primadonna lægger til i Schlögen ca. kl 08:30 og her udleveres cyklerne. Du begiver dig straks ud på cyklen og Donau Radweg. Du følger den sydlige bred gennem Kaiserau-dalen til Aschach, som er en af de mange hyggelige provinsbyer langs floden. Herfra videre til Ottensheim og Linz, hvor skibet imens har lagt til. Oplev denne charmerende østrigske by med sin meget store Hauptplatz med flotte barokbygningerne. Her er også mulighed for en Bruckner koncert og musikturisten kan her opleve Bruckner-orgler, Bruckner-koncertsal og Bruckner-mindetavler. Den østrigske komponist Anton Bruckner ville i 2024 være blevet 200 år, og det fejres med en række udstillinger og koncerter bl.a. her i byen Linz, hvor han var domorganist. Om aftenen sejler skibet videre til Tulln.

3. dag

Tulln-Wien

31/49km

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Tulln. Inden du begiver dig ud på cyklen er der tid til at besøge byens Egon Schiele museum. Så afsted på cyklen ad de lette stier. Mange hyggelige Radler- treff undervejs gennem dette grønne område inden du når Wiens udkant, hvor skibet ligger. Herfra kan du enten tage toget eller cyklen ind til Wiens bymidte (+18 km). Efter aftenens middag om- bord er der mulighed for en guidet bustur (2 timer, tilkøb) gennem den smukt oplyste by. Først ved 22-tiden sejler skibet videre, så du har en god lang eftermiddag/aften i Wien.

4. dag

Esztergom-Szentrendre-Budapest

59km 22km

Nattens sejllads fører dig til Esztergom i Ungarn. Byens vartegn og største seværdighed, er den kæmpemæssige Esztergom-basilika. Det er Ungarns største og flotteste kirke højt og absolut et besøg værd. Så afsted på cyklen gennem naturlandskab, langs med dæmningsstier og forbi kønne små landsbyer. Du krydser floden med lille færge til Szob, som ligger på den nordlige bred lige ved den slovakiske grænse. Så videre ad cykelstien her og du ser Visegrad på den modsatte side og slottet der knejser flot på bakketoppen. Du kan krydse floden med en lille færge hvis du vil se slottet. Ellers bliver du lidt endnu på den nordlige bred frem til Vac. Igen skal floden krydses over til Szentendre øen og til byen af samme navn. En herlig lille by og en helt anderledes atmosfæren end i andre byer i Ungarn. Den er kendt som “kunstnerlandsbyen” i Ungarn. Her findes gallerier, nogle spændende museer og mange kirker. Fra Szentendre tager du toget ind til Budapest hvor MS Primadonna også ligger.

5. dag

Budapest/Margrethe-øen

22km

Denne morgen vågner du op i ungarske hovedstad Budapest, og byen skal naturligvis udforskes. Mulighed for guidet bustur rundt i den historiske by (3 timer, tilkøb). Eller du kan opleve byen på egen hånd til fods, eller med cyklen udforske den skønne Margre- the-ø – også kaldt byens grønne oase. Øen ligger som et kæmpe grønt skib for anker midt ude i Donau-floden. Kl. 21 ca. sejles gennem den oplyste by. MS Primadonna vender stævnen mod Bratislava og begynder tilbagesejlingen op ad Donau.

6. dag

Rundtur fra Bratislava

33/48km

Efter frokost ankommer du til den sidste af de 3 store hovedstæ- der undervejs: Bratislava i Slovakiet. Også her er der mulighed for en guidet byvandring (1 time, tilkøb). Herefter cykler du ind i Østrig til Hainburg og jagtslottet ved Eckartsau. Så tilbage til Bratislava ad cykelstien igen eller gør en rundtur ud af det og se kejserinde Maria Theresias pompøse palads, Schloss Hof. Her er blandt andet flotte barokke haver. Borgen Devin er sidste stop inden du atter når tilbage til skibet, som fortsat ligger i Bratislava. Kl. 20 afgang mod Krems.

7. dag

Krems-Pöchlarn

48km

Her er du virkelig i den skønneste del af din cykeltur. Wachau-dalen er 40 km lang og er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Du kommer til Dürnstein, Spitz og Melk, med Stift Melk knejsende på bakken. Det smukke Benediktinerkloster fra ca 1.100, står idag nyrestaureret og strålende i al sin forgyldte barokstil. Fremme i Pöchlarn ligger MS Primadonna og venter. Afgang ved 17-tiden.

8. dag

Afslutning på turen

Skibet ankommer til Passau allerede ved 9-tiden. Efter morgenmad er det tid til at gå fra borde. Ca. kl 10 er der transfer fra skibet til p-plads eller togstation.

OBS! Det kan være nødvendigt at ændre tidsplan og cykelruter alt efter flodens vandstand.

Du kan selvfølgelig også nyde Donaus glæder fra landjorden. Se vores klassiske tur på 7 nætter fra Passau til Wien: Tur 50 Donau Classic

Henter Billede