Merlot

Bodensee Allegro

Cykelrejse rundt om den centrale del af Bodensøen på 4 cykeldage

Det er jo ikke alle der synes at det er sjovt at cykle 60 km seks dage i træk. Derfor har vi lavet denne korte cykelrejse rundt om den centrale del af Bodensøen, hvor cykeldagene er skåret ned til fire. Du starter og slutter i Bregenz og krydser søen ved Konstanz/Staad. Bregenz har, ligesom Konstanz og Friedrichshafen, et godt kulturliv. Berømt er Bregenzer Festspiele, som strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august. Under Festspillene vil du muligvis blive indkvarteret uden for Bregenz, fx forstaden Höchst eller Dornbirn da der er pres på de centrale hoteller.

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm, og med Alpernes blå skygger flimrende i horisonten. Naturen omkring søen er storslået, og byerne lokker med et rigt kulturliv, historiske bygninger og hyggelige fortovscaféer. Klimaet er mildt og langs søens bredder er der fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Det er en ganske let og flad cykelrute som bringer dig til tre lande – Tyskland, Østrig og Schweiz. Hvis du har tid, så udvid med nogle ekstra dage i Konstanz eller Bregenz og tag på sejlads på søen med de hvide skibe.

1. dag

Ankomst til Bregenz

Tog via München eller fly via Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra midt juli til midt august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn.

2. dag

Bregenz-Arbon/Egnach

42km

Cykling langs Bodensøen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta, til Rheineck i Schweiz (her løber Alter Rhein ud i søen) og videre til Arbon med søpromenade og derefter Egnach og Romanshorn – Schweiz’ største havn.

3. dag

Arbon/Egnach-Konstanz

33/43/57km

Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz med middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen. Fra de mange sandede søbredder her på sydsiden, er det nemt at gøre stop på cyklen og dyppe sig i det klare vand – og det har du god tid inden du når frem til Konstanz. Konstanz er den største af byerne ved Bodensøen, og er meget præget af det store universitet som ligger her. Det giver byliv, og mange butikker, cafeer og restauranter. Ønsker du flere km i benene har du også tid til en udflugt til klosterøen Reichenau, som er kendt for sine vinmarker, gartnerier med drivhuse og salg af frisk frugt og grønt langs vejene. (+10 km el 24 km inklusiv rundtur på øen). Du kan evn også tage en ekstra nat her i Konstanz og bruge dagen på en udflugt til Europas største vandfald; Rhin-vandfaldet ved Schaffhausen. Et imponerende syn.

4. dag

Konstanz–Friedrichshafen

34/44km 15min

Fra cykelvenlige Konstanz videre til blomsterøen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer. Færge fra Staad til Meersburg (inkl). Meersburg er opdelt i to etager: Øverst ligger Oberstadt med slot og nederst ligger Nierderstadt med gamle bindingsværkshuse og havnepromenade. De to “etager” er forbundet med stejle smalle gyder med cafeer og butikker. Meersburg er omgivet af vinmarker og er fuld af liv. Fra Meersburg anbefaler vi at du gør en afstikker  (+ 10 km) nordpå til Uhldingen, hvor du kan opleve det ældste arkæologiske frilandsmuseum i hele Tyskland. Her er bl.a. opført en rekonstruktion af forhistoriske pælehuse. Museet ligger med den skønneste panoramaudsigt over Bodensee med Alperne i baggrunden. Nem rute videre herfra langs med søen gennem vindistrikter og til fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friedrichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage.

5. dag

Friedrichshafen–Bregenz

35km

Dagens højdepunkter er Monfort slottet i Langenargen, den romantiske by Wasserburg og ikke mindst den bayerske by Lindau, hvis gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Videre til den østrigske grænse og så når du atter tilbage til Bregenz.

6. dag

Turen er slut

Efter morgenmad tjekkes ud fra hotellet og du rejser videre eller hjem her fra Bregenz.

De angivne daglige cykel etaper kan variere alt afhængigt af hvilke hoteller der bookes.

Turen findes også i en længere variant:
55 Classic – 7 nætter

Henter Billede