Merlot

Langs Rhône-floden

Fra Condrieu til Montélimar

I Frankrig investeres der – heldigvis for os – ret meget i nye cykelruter langs floder og kanaler. Terræntypen inviterer jo til at anlægge cykelstier langs med de i forvejen anlagte veje og jernbaner. Denne cykelferie langs Rhône floden følger en af de nyere anlagte cykelruter nemlig ”Via Rhona”, som går helt oppe fra Lac Leman (Geneve-søen) og ned til Middelhavet. Som på andre flodture passerer ruten ældgamle byer. Du begynder i Condrieu, kommer til Tournon sur Rhône og ender i Montélimar. Hele tiden tæt langs med floden og således uden bakker og skiftevis på den ene og den anden side af floden. Vin, chokolade og nougat fra Frankrigs ”slikskuffe” vil du møde på turen her ligesom naturligvis byerne og vinmarkerne.

1. dag

Ankomst til Condrieu syd for Lyon

Fra Paris ned med toget og skifte i Lyon, så er du her. Condrieu er en mindre by beliggende på den venstre bred af Rhône floden. Byen er centrum for det lille hvidvinsområde Condrieu AOC. Kun 160 ha. Virkelig skrappe skråninger, som dem langs Mosel. Et utroligt slid har det været at igangsætte vindyrkning her. Generationer efter generationer af vignerons krøb opad skrænterne med deres vinstokke for at undgå Mistralvinden og nyde godt af en opstigende varm luft fra dalen. Denne første aften bor og spiser du på Hotel Bellevue, som ligger på Rhônes højre bred. De første to nætter kan opgraderes til det 4-stjernede Hotel Beau Rivage.

2. dag

Rundtur til Vienne

25km

Du cykler langs Rhône og ret ind i hjertet af AOC Cöte-Rotie. Du bliver tæt ved floden hvor terrænet er ganske fladt hele vejen op til Vienne. En mellemstor by med romerske aner og således også et amfiteater fra den periode. Vienne blev omkring 1900 et centrum for silkeproduktion, og museer i byen fortæller denne historie. Tilbage til Condrieu samme vej.

3. dag

Condrieu-Tournon-sur-Rhône

58km

Du følger igen ViaRhôna stien først til Serriéres ved floden og med bro over Rhône samt et fint, lille museum om Rhône som transportvej gennem tiderne. Så videre på Rhônes østside med udsigt over til bakkerne på vestsiden. I St Vallier krydser du floden og er i lavlandet langs Rhona via Arras s/Rhône til Tournon. Byen ligger overfor l’Hermitage med kendte vine på Syrah-druen. Du bor og spiser dejligt på Hotel les Azalées.

4. dag

Pause i Tournon-sur-Rhône

evt 25km

Tid til at gå rundt i tvillingebyerne ved floden (Tain-Hermitage på den anden side og gangbro over floden). En cykeltur ind i Crozes-Hermitage er tænkt som en anden adspredelse med besøg på en vingård. Overnatning samme sted.

5. dag

Tournon-sur-Rhône–Loriol

59km

Stien går videre og skiftevis på øst- og vestsiden af floden. Du kommer gennem Valence ad rolige stier, og kan gøre frokostpause her. Efter Valence er vinmarkerne slut og dagens overnatning og middag er i Oriol, som ligger ca 6 km fra floden. Hotellet hedder Hotel les Oliviers.

6. dag

Loriol-Montélimar

41km

Tilbage til Rhône, som du også denne dag krydser et par gange. Du er i Ardéche, passerer et A-kraftværk og når frem til Montélimar i Drôme. Byen er kendt som ”nougat-byen” og er regionens næststørste by efter Valence. Du bor i bymidten på Hotel le Sphinx.

7. dag

Afslutning i Montélimar

Efter morgenmaden er turen slut. Flygæster tager toget op til Paris via Lyon, bilister tager tog tilbage til Condrieu (ej inkl).

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Turen kan forlænges helt ned til Middelhavet ved at fortsætte på vores tur 36, som går gennem Drôme, Vaucluse og Bouches-Du-Rhône. Tur 36 starter netop i Montélimar og slutter i Arles med en afstikker gennem Camargue ned til Middelhavet ved les Saintes Maries de la Mer. Således kan du cykle en sammenhængede 12-nætters tur fra Condrieu til Arles.

Henter Billede