Merlot

Loiredalen – Blois

De store slotte

Let cykelrundtur i Loiredalen. Floden Loire begynder som små vandfald nede i Ardéche, hvor den livligt og fyldt med gå-på-mod begynder sin lange vandring mod havet. Allerede ved Roanne er den faldet til ro og her ved Blois driver den i gangtempo videre mod Nantes og Atlanten. Denne mellemste del af Loire’s lange flodløb lægger landskab til mange vidunderlige slotte skabt i en ødsel tid, hvor damer og herrer mødtes i livsglæde, men også i blodige optrin. En let cykelrundtur i Loiredalen hvor turen besøger et par af de pompøse slotte og mange af de mindre kendte, og du ser vinmarker og kan smage på sagerne. Turen arrangeres i to hotelkategorier: 2A, hvor du bor på 3 & 4-stjernede hoteller, og 2B, hvor du bor på 2 & 3-stjernede hoteller.

1. dag

Ankomst til Blois

Rejsen går til Paris og tog derfra til Blois ved Loire-floden. Hver lørdag er der stort marked i byen med fødevarer, tekstiler og håndværk, og fine eksempler på den franske markedskultur. Gæster på tur 2A bor på Novotel Blois Centre, og gæster på tur 2B bor på Hotel Monarque.

2. dag

Blois-Amboise

42km

Ud gennem de gamle kongelige jagtskove lige uden for Blois til et blidt landskab også med vinmarker. Når du nærmer dig floden ser du nu også det pompøse Chateau Chaumont knejse på skrænterne. Slottet afholder hvert år en ”Havefestival” over forskellige temaer. Videre til Amboise med Frans 1. slot der med sine tårne, klokkespir, spidsgavle, kvistvinduer og dragehoveder dominerer Amboises bymidte. Kong Frans var mæcén for Leonardo da Vinci, som levede sine sidste år her. Se hans hjem og Musée Clos Lucé. Overnatning på hhv Hotel Bellevue (2A) og Hotel Le Blason (2B).

3. dag

Udflugt til Vouvray

48km

Idag lidt væk fra floden og ret ud i de pittoreske vinmarker ved Vouvray. I området her findes en del “troglodyt” gårde/huse, som er hugget ind i den bløde kalksten (tuf). I dag bruges de underjordiske boliger mest til at dyrke champignon i og visse steder er de indrettet som restauranter. I den kalkrige jord dyrkes vin og Vouvray vinene er da også, for de fleste, synonym med elegante frugtrige hvidvine, så læg endelig vejen forbi en af de mange vingårde på ruten. Tilbage til Amboise og overnatning samme sted.

4. dag

Amboise-Chenonceaux

44km

Du følger Loire floden ud af byen og gennem vinmarkerne ved Montlouis-sur-Loire. Nu er du i Cher dalen som er et let cykelterræn mellem de to floder Cher og Loire. Her skal du besøge Chenonceaux-slottet som strækker sig over Cher floden. Det var jo valpladsen for et af de helt store rivegilder i fransk adelshistorie nemlig fejden mellem de to stærke kvinder Diane de Poitiers og Catherine de Medici. Også under anden verdenskrig havde slottet en særlig betydning, for den ene halvdel af slottet lå i den frie zone, mens den anden lå i den tysk-besatte zone. Grænsen lå lige midt i det store galleri, hvilket gjorde det muligt at smugle mange franskmænd over på den anden side. En royal flugtvej! God frokostrestaurant i slottets Orangerie. Overnatning her i Chenonceaux. Her er også mulighed for at arrangere kanosejlads på Cher floden. Fra vandsiden er slottet allersmukkest. Her  bor du 2 nætter på fx Hotel La Roseraie (2A) eller Le Relais Chenonceaux (2B)

5. dag

Chenonceaux-Cheverny/Chitenay

40/50km

Ruten går i dag gennem typiske landsbyer frem til Fougéres sur Bievre med et vældigt middelalderslot fra 15.årh. Ad markerede cykelruter videre til det lille Chateau de Troussay. Herfra cykler gæster på 2A til landsbyen Chitenay. Chitenay er en typisk lilleby, og du bor på Auberge du Centre lige overfor kirken. Gæster på 2B cykler til på Cheverny og bor på Hotel St Hubert.

6. dag

Udflugt til Beauregard og Sologne

47km

Besøg slottet i Cheverny. Det er det der kaldes for Tintin-slottet. Herefter en dejlig tur ind i Russy-skovene, som gemmer på bl.a. Chateau Beauregard kendt for sine portrætmalerier, et meget flot sted. Du kan nøjes med det (kun 26 km) eller videre ind i Solognes typiske landskab med vinmarker, skove med lysninger og søer. Tilbage til hotellet i hhv Chitenay og Cheverny.

7. dag

Cheverny/Chitenay-Blois

40/50km

Besøg Tintin-slottet hvis du ikke nåede det før, men i hvert fald et mere – det største af dem alle – Chateau Chambord med sin imposante vildskab her midt i de store jagtskove. Fine cykelruter her omkring den store seværdighed, så du finder let tilbage til Blois 16 km fra slottet. Overnatning på samme hotel som ved ankomsten.

8. dag

Afslutning på turen

En dejlig uge og let cykelferie i Loiredalen er slut. Efter morgenmaden er der udcheckning fra hotellet og hjem- eller vidererejse.

Turen kan også arrangeres som en 5-nætters tur uden de to rundture fra hhv Amboise og Cheverny. Spørg Merlot.

Vores engagement i Loiredalen har rødder tilbage til Merlots start i begyndelsen af 90’erne.  Udover denne tur 2, har vi:

Tur 5: – en variant af denne tur, men med ophold på et hyggeligt Logis de France hotel i landsbyen Chitenay 12 km syd for Blois.

Henter Billede