Merlot

Bourgogne – Beaune

Fast hotel i byen Beaune

På denne cykeltur i Bourgogne har du fast base i den smukke historiske by Beaune. Beaune – fordi byen ligger på bilruten ned til Sydfrankrig og fordi byen er et ideelt udgangspunkt for ture i Bourgognes kendteste vindistrikter. Hvis du har kørt sydpå i bil, har du sikkert set vinmarkerne strække sig så langt øjet rækker fra Autoroute du Soleil og tænkt: Det kunne være rart med en pause her! Tag den pause i Beaune. Byen er  charmerende med mange seværdigheder, og den lille bymidte er præget af gamle huse, madmarkeder, vinbutikker og restauranter. Nord for byen ligger vindistriktet Côte de Nuits, syd for ligger Côte de Beaune, hvor man også finder Bourgognes Voie Verte med cykelstier på nedlagte jernbaner og langs kanaler. Således kommer du på cyklen let ud i de berømte vinmarker.

Med Beaune som knudepunkt har vi udarbejdet forskellige forslag til dagsture, som selvfølgelig kan gøres i det omfang og i den rækkefølge du selv ønsker. Vi foreslår her 4 nætter med plads til 3 cykelture, men turen selvfølgelig kan forlænges med det antal nætter du ønsker, og den tid du har.

1. dag

Ankomst til Beaune

Byen er omgivet af nogle af verdens mest berømte vinbyer, mens mange og store producenter og kældre er beliggende i selve Beaune. Med en rig historisk og arkitektonisk arv betragtes Beaune som “Bourgognes hovedstad”. Det er en gammel og historisk by beliggende på en slette ved Côte d’Ors bakker, med mange seværdigheder. Man må uundgåeligt nævne det enestående velbevarede 1400-tals fattighospital Hotel-Dieu der med sine mønstrede tage, spir, kviste og svalegange tager pusten fra sine besøgende! Stedets gode ry og rygte skyldes ikke mindst vinauktionen i november, hvor slottets vine sælges til højestbydende.

Du bor på Hostellerie la Bretonnière ***. Et godt Logis de France med dejlig solrig gårdhave. Hotellet ligger bare 5 minutters gang fra Beaunes historiske centrum, som i øvrigt ikke er stort. Blot cirka 900 meter i diameter. Så der er ikke aldrig langt til restauranterne og vinhandlerne på og omkring den centrale Place Carnot. Er du i byen på en lørdag, er hele centrum præget af markedsdag.

2. dag

Rundtur til Bouilland

43km

Straks på cyklen ud i vinlandet og så ind i de omkringliggende grønne skove. Følg den lille piblende flod Rhoin til ruinerne af det lille kloster Sainte Marguerite der ligger ved Bouilland. Tilbage gennem vinmarkerne i distriktet Hautes-Côtes-de-Beaune – en smuk tur gennem klassisk fransk landskab. Når du er tilbage i Beaune, så gør et besøg i sennepshuset La Mason Fallot. I det sansende museumsrum indvies man i alle hemmelighederne bag kunsten at lave sennep. På skænken er der på rad og række fustager med frisklavet sennep, som var det øl i en bar. (Rundvisning kan tilkøbes).

3. dag

Rundtur til Côte de Nuits

58/70km

I dag nordpå og ind i Côte de Nuits. Fine cykelveje parallelt med Route des Grand Crus ud i de berømte marker som lægger druer til Bourgognes store vine: Chambolle Musigny, Vosne Romanée og Romanée Conti, der er verdens dyreste rødvin! Så videre til Vougeot og det gamle vinslott Chateaux du Clos de Vougeot. Slottet producerer fremdeles vin og har en udstilling som fortæller historien om vinproduktion i området (rundvisning kan tilkøbes). Bagefter til landsbyen Nuits-Saint-Georges, der har lagt navn til den berømte Côte de Nuits. Forlæng evt ruten ved at gøre en afstikker ind i ”Pinot Noir-riget” op til Gevrey Chambertin med den verdensberømte Chambertin Grand Cru mark – endnu en af Bourgognes sværvægtere.  

4. dag

Rundtur til Côte de Beaune

56km

Dagens rute går sydpå og følger Bourgognes Voie Verte med cykelstier på nedlagte jernbaner og langs kanaler som fører jer ret ind i hjertet af flere af de kendte vinmarker som Pommard, Meursault og Puligny Montrachet. Evt besøg og vinsmagning (tilkøb) på Chateau de Chassagne Montrachet inden I cykler videre til La Rochepot med den imponerende borg oppe på knolden. Derefter til charmerende Nolay med sin markedshal med det særprægede tag. Herfra tilbage til Beaune gennem dette dejlige område, som er så rigt på fredede bygninger i landsbyerne – med kirker og overdækkede vaskehaller.

 

5. dag

Cykelturen er slut

Efter morgenmaden check ud og hjem- eller vidererejse. 

Turen kan også arrangeres med flere eller færre nætter. 

I Bourgogne har vi også 2 andre ture:

Tur 24 – Bourgognes Kanaler. En rundtur fra Montbard.

Tur 25 – Bourgogne Côte d’Or. En rundtur fra Dijon.

 

Henter Billede