Merlot

Sicilien Vest

Kystcykling mellem salt og sødt: Nubia & Marsala

Cykelferie på det vestlige Sicilien. På denne Sicilienstur følger du kysten og ser bjergene i baggrunden. Du begynder i byen San Vito Lo Capo på nordkysten ude for enden af Zingaro Naturparken, en 12 km lang nationalpark fredet i 1981. Iøvrigt dengang med voldsomme sammenstød mellem miljøforkæmpere og politikere, som havde planer om vej og hoteller langs den enestående smukke kyst. Naturen vandt heldigvis og i hver sin ende af det fredede område ligger hhv. Scopello og San Vito. Du bor i sidstnævnte i et par dage, fordi du skal have tid til en vandretur på kyststien langs den enestående flotte kyststrækning med udsigt over Golfo di Castellamare inden cykelturen begynder. Ellers er turen en kystnær tur hele vejen via Trapani, Marsala og Mazara til Sciacca på sydkysten.

Denne cykelferie på det vestlige Sicilien går ad mindre veje med begrænset biltrafik. Turen er ganske let, kun korte stigninger i vinområdet efter Marsala. Helt særligt er også opholdet ude ved saltbassinerne på et dejligt hotel midt i det hele. Strande og byer, vinmarker og græske templer er flere karakteristika, som kendetegner denne cykelferie på det vestlige Sicilien

1. dag

Ankomst til San Vito Lo Capo

Der er indbygget en transfer fra lufthavnen i Palermo eller Trapani. San Vito, en fiskerby og nu også turistby ligger her for enden af Zingaro-parken. Du bor de to første nætter her i byen på fx B&B Le Biciclette eller på Baglio La Luna der ligger ca. 11 km fra byen og ved indgangen til Zingaro-parken.

2. dag

Vandring i Zingaro Natural Reserve

Vandring ad kyststi på hele eller dele af den 12 km lange kyst ned mod Scopello. Skønne udsigter over Golfo di Castellamare og mange små bugter med øde strande. For botanisk interesserede: 650 arter hvoraf flere er endemiske. Flere muligheder for at tage båd tilbage fra strandene, som ligger spredt langs vandreruten. Gæster der bor i byen må cykle de ca. 10 km frem og tilbage til indgangen af parken eller tage en taxa (ej inkl.). (OBS! ca. 300 højdemeter).

3. dag

San Vito Lo Capo–Nubia

65km

Ad kystvejen langs med lave bjerge. Små anløbssteder for fiskere blandet med stille bugter med azurblåt hav. Tag tid i Trapani by inden du cykler videre ca 7 km ud på den anden side af byen til Nubia, hvor du bor helt ude ved saltbassinerne og et museum for saltudvindingen her. Turens eneste egentlige bakke ligger denne dag. Lang opstigning henover 7-8 km længde. Derefter er turen ganske fald. Overnatning på Relais Antiche Saline ved Nubia. Eller i Trapani by, som også er oplagt til forlængelse hvis du vil ud og besøge Favignana (den største af de Egadiske øer) næste dag.

4. dag

Nubia–Mozia–Marsala

51km

Videre ad kystvejen og saltbassinerne. Ude i en bugt ligger øen Mozia, kun 500 m i diameter med et lille museum visende effekter fra udgravninger af khartagernes befæstning i bugten. Der går et skib herud, skiltet ved kystvejen. Lidt fremme ligger Marsala, dejlig by og godt hotel her i byen, som jo er kendt for sin søde vin, som kendere af det italienske køkken kender så udmærket. I Marsala bor du på fx Le Caserie et hyggeligt lille B&B med god restaurant, beliggende i den gamle bydel.

5. dag

Marsala–Mazara del Vallo

29km

Du skal ikke cykle så langt i dag, så der er tid til et besøg på “Florio” det kendteste af Marsala-mærkerne, stort besøgscenter lige uden for byen på din rute videre. Der er vinmarker lige uden for byen, og også her kan der besøges vingårde og smages. Langs sandstrande inden du når Mazara, som har en meget flot bymidte og virker overraskende mondæn og behagelig. Denne nat fx på Cortile Sant’Agostino Suites & Rooms helt centralt i byen. Eller Hotel Mahara, et dejligt hotel ved havnepromenaden med pool.

6. dag

Mazara Del Vallo–Selinunte

41km

Igen en let og flot dag på cyklen med vinmarker og de Egadiske øer i kimingen. Du skal have tid til at besøge ruinerne af den betydeligste græske bystat på Sicilien, det meget store ruinområde ved Selinunte med fem templer og en agora og et Akropolis. Forladt i 409 f.K. da Karthagerne stormede det, der er kun 150 km over til “konkurrenterne” i den del af Middelhavet. Majestætisk ligger de her ved kysten med deres gyldne farve mod det blå Middelhav. Gode strande tæt på. Videre ind i landet og ca. 10 km fra kysten du bor landligt og dejligt på Agriturismo Case Di Latomie. Her er have og pool – og egen olivenproduktion. Hvis udsolgt her, da hotel i Selinunte

7. dag

Selinunte–Sciacca

45km

Tid til at nyde haven inden du cykler det sidste stykke til Sciacca. Også i let terræn og med badestrande. Byen var en gang skueplads for fejder mellem to mafia-familier, men roen er genoprettet forlængst. Sciacca lever af turister (her er thermal-hoteller) og af en betydelig fiskerflåde. Denne sidste aften bor du fx på Hotel Vittorio Emanuele Boutique.

.

8. dag

Afslutning

Eller evt forlængelse. Du kan leje bil og forlænge på den måde og aflevere bilen i lufthavnen eller tage bus til Palermo. Det er også muligt at bestille en privat transfer til lufthavnen i Palermo.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet – naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Henter Billede